Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní závěrečná zkouška bakalářská (NI03_100)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NI03_100 - Státní závěrečná zkouška bakalářská, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Bakalářská zkouška z nizozemského jazyka a literatury se skládá ze tří předmětů: nizozemský jazyk, nizozemská literatura a reálie nizozemsky mluvících zemí. Z těchto tří předmětů si student vybere jeden, který je těžištěm jeho zájmu, a v tomto předmětu vypracuje bakalářskou práci o rozsahu přibližně 30 normostran (54 tisíc znaků). U dvou zbývajících předmětů (pokud se jedná o jazyk a reálie) si student u každého vybere téma, které zpracuje formou složky. Tato složka bude obsahovat články, statě nebo kapitoly z knih k danému tématu. Pokud je jedním z "vedlejších" předmětů literatura, vybere si student jednoho autora/autorku ze seznamu povinné četby, přečte od něj navíc jedno dílo a vyhotoví krátkou úvahu (přibližně 1000 slov), ve které díla navzájem srovná. Seznam četby 18 děl nizozemské literatury je povinný pro všechny studenty. Samotná zkouška pak probíhá následovně:1. Obhajoba bakalářské práce.2. Pohovor na témata složek příp. pohovor na téma úvahy z literatury.Bližší informace o zkoušce jako jsou požadavky na složky nebo termíny odevzdání jednotlivých částí zkoušky visí na nástěnce nederlandistiky a jsou také zveřejněny v IS ve složce Učební materiály.

Osnova

1. Seznam četby 18 děl literatury.2. Bakalářská práce.3. Odevzdání složek z reálií nebo jazyka, příp. odevzdání úvahy z literatury.

Literatura

Od abstraktu do závěrečné práce :jak napsat diplomovou práci ve společenskovědních a humanitních oborech : praktická příručka. Edited by Helena Kubátová - Dušan Šimek. 4., přeprac. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2007. 90 s. ISBN 978-80-244-1589-5. infoECO, Umberto a Ivan SEIDL. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. 271 s. ISBN 80-7198-173-7. info

Garant

prof. PhDr. Jiří Munzar, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Jiří Munzar, CSc.Mgr. Marta KosteleckáMgr. Sofie Rose-Anne W. Royeaerd, M.A.