Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Wirtschaftsdeutsch (NJII_3513)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NJII_3513 - Wirtschaftsdeutsch, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V tomto semináři se věnujeme překladu žurnalistických textů s ekonomickým zaměřením. Kromě vlastního překladu se studenti učí vyhodnocovat jednotlivé překladatelské verze a analyzovat chyby v překladu.Pozornost je věnována rozšiřování slovní zásoby - témata: Administrativa / Úřad / správa, Práce, Účetnictví, Firma, Peníze, Hospodářství.Studentům je k dispozici příslušný e-learningový kurs v Elfu.Na konci semestru prokazují studenti znalosti slovní zásoby v písemném testu.

Osnova

Překlady aktuálních žurnalistických textů s ekonomickým zaměřením.

Literatura

Duden : deutsches Universalwörterbuch. [A-Z] (Variant.) : Deutsches Universalwörterbuch. [A-Z] : Deutsches Universalwörterbuch. [A-Z] [Drosdowski, 1996]. Edited by Günther Drosdowski. infoNěmecko-český slovník hospodářský (Variant.) : Německo-český hospodářský slovník. infoWirtschaftswörterbuch deutsch-tschechisch : Ekonomický slovník německo-český : Německo-český hospodářský slovník. infoKNITTLOVÁ, Dagmar, Bronislava GRYGOVÁ a Jitka ZEHNALOVÁ. Překlad a překládání. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Filozofická fakulta, 2010. 291 s. ISBN 9788024424286. infoROELCKE, Thorsten. Fachsprachen. Berlin: Erich Schmidt, 1999. 250 s. ISBN 3-503-04932-0. info

Požadavky

Předmět je primárně určen pro studenty překladatelství německého jazyka. V případě volné kapacity ho mohou navštěvovat i studenti jiných oborů, předpokladem je velmi dobrá znalost českého a německého jazyka.

Garant

PhDr. Dana Spěváková

Vyučující

PhDr. Dana Spěváková