Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Abschlussprüfung - Magister (NJPII_275)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NJPII_275 - Abschlussprüfung - Magister, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

The State Exam consists of oral and written parts.- a defense of a Diploma Thesis or a Minor Thesis acceptation is an inseparable prerequisite of the ExamThe State Exam serves to prove that the student:* is capable of a cultivated exposition of a given academic topic,* participates in a discussion and present to-the-point arguments,* and applies his/her knowledge of literature and other sources in a discussion.- required student’s knowledge of:* facts,* basic and advanced methodologies in the field,* literature.- required student’s skills:* ability to formulate theses and claims and support them by an argument,* ability to present a summarized and clearly structured exposition of a given topic,* critical work with academic sources.

Osnova

Státní závěrečná zkouška, je zkouškou ústní i písemnou- skládá se z písemné části, tedy překladu a ústní zkoušky.Další její nedílnou součástí je obhajoba diplomové/oborové práce,která musí předcházet.SZK má prokázat- schopnost studenta* kultivovaným způsobem pojednat zadanou odbornou problematiku* reagovat v diskusi a věcně argumentovat* použít znalosti literatury a ostatních zdrojů v odborné polemice- znalosti studenta* faktografické* základních a pokročilých metodologií v oboru* odborné literatury- dovednosti studenta* formulovat teze a tvrzení a argumentačně je podpořit* komponovat přehledový a jasně strukturovaný výklad zadanéproblematiky* kriticky pracovat s odbornou literaturou

Literatura

Eco, Umberto. Jak napsat diplomovou práci : Come si fa una tesi di laurea > (Orig.). Translated by Ivan Seidl. Olomouc : Votobia, 1997. 271 s. ISBN > 80-7198-173-7.

Garant

PhDr. Jaroslav Kovář, CSc.

Vyučující

PhDr. Jaroslav Kovář, CSc.