Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní praxe III (PAPVA_45)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PAPVA_45 - Terénní praxe III, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Ve třetím roce studia posluchači absolvují prázdninovou terénní praxi III v délce 3 týdnů na výzkumu na hradě Rokštejn, možná je také účast na jiných výzkumech AÚ AV ČR, ÚAP, muzeí či jiných institucí v ČR. Vybraní studenti absolvují archeologický výzkum na Předním východě nebo ve Středomoří. V reálných podmínkách archeologického výzkumu zde aplikují své dosavadní znalosti především z oblasti terénní teorie a praxe, geodézie a znalectví hmotné kultury. Při výzkumu se předpokládá jejich aktivní a samostatná účast při preparaci, dokumentaci a exploataci archeologických nálezových situací.Vybraní studenti se podle možností zúčastní archeologického výzkumu v zahraničí (Přední východ, Středomoří).

Osnova

Třítýdenní prázdninová terénní praxe probíhá na vědecko-výzkumné základně MU na hradě Rokštejn či jiném výzkumu AÚ AV ČR, ÚAP, muzeí či jných institucí. Vybraní studenti se zúčastní terénní praxe na Předním východě nebo Středomoří.

Literatura

Archaeological Site Manual 1990: ed. by Craig Spence, London.Bernbeck, R. 1997: Theorien in der Archäologie, A. Francke A. Francke Verlag Tubingen und Basel.Barker, P. 1982: Techniques in archaeological excavation, 2 ed., New York.Bureš, M. a kol.: Terénní archeologický výzkum. Manuál vedoucího, Archaia Praha 1994.Biel, J. – Klonk, D.: Handbuch der Grabungstechnik, Stuttgart 1998.

Požadavky

PAPVA_13 Terénní praxe IPAPVA_38 Terénní praxe II

Garant

prof. PhDr. Zdeněk Měřínský, CSc.

Vyučující

Mgr. Inna Mateiciucová, Ph.D.Dr. phil. Maximilian Wilding