Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introduction to the Architecture and Building History (PAPVB_42)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PAPVB_42 - Introduction to the Architecture and Building History, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Série přednášek je zaměřena na pochopení jednak základních statických principů a pak vývoje různých stavebních technik v chronologickém sledu, v závislosti na různém území. Důraz je kladen na vývoj stavebních technik v různých oblastech, v závislosti především na přírodních podmínkách, dostupném materiálu a také kulturně-sociálních faktorech. Přednášky jsou vedeny odborníky na jednotlivé stavební techniky, materiály a historický vývoj stavebnictví po celém světě.

Osnova

1. Úvod do problematiky2. Konstrukční nástroje3. Hlína a hliněné stavení technologie4. Metody měření a přezkumu5. Stavební konstrukce- příkladové studie6. Konstrukce střech7. Konstrukce těla stavby8. Strukturní analyse stability9. Tradiční stavební konstrukce10. Tradiční hliněné stavební konstrukce11. Tradiční dřevěné stavební konstrukce

Literatura

Lehner, Erich: Elementare Bauformen außereuropäischer Kulturen: Konstruktion, Funktion und Symbolik. Wien 2003 (Neuer Wissenschaftlicher Verlag).

Garant

prof. PhDr. Zdeněk Měřínský, CSc.

Vyučující

Mgr. Inna Mateiciucová, Ph.D.