Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Instruktorský kurz- kurz zážitkové pedagogiky (PG33B65)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PG33B65 - Instruktorský kurz- kurz zážitkové pedagogiky, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz je zaměřený na seznámení se (v roli účastníků) se základními principy a metodami zážitkové pedagogiky. V průběhu kurzu se účastníci seznámí s mnoha technikami zážitkové pedagogiky a to prostřednictvím aplikace na sobě samých. Opomenuta nebude významná reflexe zařazovaná na závěr jednotlivých technik. Kurz bude realizován studenty druhého ročníku vzdělávacího modulu Zkušenostně reflektivní učení. Tito studenti budou pod metodickým vedením a přímou supervizí odborných lektorů (vyučujících).Úspěšní účastníci kurzu po jeho absolvování obdrží akreditované osvědčení.

Osnova

Kurz bude obsahovat tato témata v těchto konkrétních blocích:Zážitkový blok:Seznamovací techniky,icebreakers a warm-up techniky,techniky zážitkové pedagogiky v rovině já skrze sebe sama,techniky zážitkové pedagogiky v rovině já skrze druhého,techniky zážitkové pedagogiky v rovině já jako člen skupiny.

Literatura

Safety, risk and adventure in outdoor activities. Edited by Bob Barton. 1st pub. London: Paul Chapman publishing, 2007. 189 s. ISBN 978-1-4129-2078-0. infoBUNTING, Camille J. Interdisciplinary teaching through outdoor education. Champaign: Human Kinetics, 2006. xii, 243 s. ISBN 0-7360-5502-9. infoGILBERTSON, Ken. Outdoor education :methods and strategies. Champaign, IL: Human Kinetics, 2006. ix, 214 s. ISBN 0-7360-4709-3. infoSVATOŠ, Vladimír a Petr LEBEDA. Outdoor trénink :pro manažery a firemní týmy. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. 192 s., [8. ISBN 80-247-0318-1. infoMARTIN, Andy, Dan FRANC a Daniela ZOUNKOVÁ. Outdoor and experiential learning :an holistic and creative approach to programme design. London: Gower, 2004. xv, 198 s. ISBN 0-566-08628-X. info

Požadavky

! PG_ZRU5 Práce se skupinou && ! PG_ZKUPP5 Práce se skupinou Předmět si zapisují pouze studenti bakalářského studia Sociální pedagogiky a poradenství a studenti jedno nebo dvouoborové Pedagogiky a to ideálně ve čtvrtém semestru studia. V případě volných míst bude posléze otevřen i dalším případným zájemcům.Primárním předpokladem pro možnost absolvování kurzu je včasné složení stanovené zálohy! Kurz není určen studentům programu zkušenostně reflektivního učení ve čtvrtém semestru studia.

Garant

doc. Mgr. Petr Novotný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan Kolář, Ph.D.