Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretační seminář III (PH01V003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PH01V003 - Interpretační seminář III, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Interpretační seminář III bude pojat opět v duchu výuky na středověkých univerzitách. Do ní se totiž v podstatné míře zapojovali samotní studenti.Středověkému modelu se zkusíme přiblížit tím, že práci - s vybranými texty z antické filosofie - na jednotlivých hodinách (s výjimkou hodiny úvodní a následující, ukázkové) povede vždy někdo ze studentů. Každý z účastníků semináře si musí tuto roli aspoň jednou vyzkoušet. Jeho úkolem přitom bude:předem zadat úkol (prostudování, zpracování vybraného textu)vést četbu a diskusi na "jeho" hodině (bude na to mít 45 minut, ve zbývajícím čase si vyjasníme příp. komplikované a nesrozumitelné pasáže)zhodnotit a ocenit výkon "jeho" studentů.Při všech úkolech bude moci využít asistenci či pomoc vyučujících kurzu.Absolvováním kurzu tedy student získá - možná úplně první - pedagogické zkušenosti a zároveň si sám na sobě vyzkouší středověký model výuky.

Osnova

1. Úvodní domluva a volba čteného textu (textů) z antické filosofie - první týden semestru.2. Ukázková hodina vedená vyučujícími - druhá realizovaná hodina kurzu.3.-11. Hodiny pod studentským vedením.12. Závěrečné zhodnocení kurzu a získaných zkušeností.

Literatura

To choose the source (or sources - some of ancient philosophical texts) will be the very first task for participants of this course at the first lesson.

Požadavky

PH1101 Úvod do studia filozofie || PH1214 Filosofický proseminář

Garant

prof. PhDr. Josef Krob, CSc.

Vyučující

PhDr. Josef Petrželka, Ph.D.Mgr. Jakub Vojta, Ph.D.