Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polština pro mírně pokročilé (PJ_04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PJ_04 - Polština pro mírně pokročilé, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz navazuje na předmět PJ_03 Polština pro začátečníky.;Rozsah výuky se prakticky kryje s lekcemi 8-13 učebnice "Po polsku 1" (Kraków 2010).;Na konci tohoto kurzu bude student schopen:;- porozumět polským článkům na internetu;- odpovědět na otázku V kolik hodin? Odkdy dokdy?;- zvládnout komunikační situace pozvání, ne/přijetí pozvání a zkrátka vše související s domluvou setkání;- odpovědět na otázku Odkud kam? (to předpokládá 2.pád a názvy míst, měst a států);- zvládnout komunikační situace v obchodech – základní fráze, názvy produktů (především potraviny, oblečení a sortiment trafiky), barvy, množství a formy obalů, názvy obchodů;- vytvořit a reagovat na kompliment;- odpovědět na otázku Kde? O kom, o čem?;- poradit si s místní orientací – zeptat se na cestu, porozumět a reagovat na instrukce, popř. vysvětlit cestu (s tím se pojí směry, světové strany a názvy objektů ve městě);- zvládnout komunikační situace na nádraží a v hostelu + mailová rezervace noclehu;- operovat s různými vyjádřeními času – názvy dnů a měsíců, odpovědi na otázku Jak často? Jak dlouho? Kdy naposledy?;- vyjadřovat se v minulosti i budoucnosti;- srovnávání jevů;

Osnova

Lekce 8-13 učebnice Po polsku 1.SZYMKIEWICZ, Aneta a Małgorzata MAŁOLEPSZA. Po polsku 1. Kraków: Prolog, 2010. ISBN 9788360229248.

Literatura

STEMPEK, Iwona, Anna STELMACH, Sylwia DAWIDEK a Aneta SZYMKIEWICZ. Polski: Krok po kroku A1. 1. vyd. Kraków: Glossa, 2010. ISBN 978-83-930731-0-8.SZYMKIEWICZ, Aneta a Małgorzata MAŁOLEPSZA. Po polsku 1. Kraków: Prolog, 2010. ISBN 9788360229248.

Požadavky

PJ_03 Polština pro začátečníky && ! OBOR ( PJ ) && ! OBOR ( PJFP )

Garant

Mgr. Roman Madecki, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Bc. Magdalena KrzyżanekMgr. Veronika Neničková