Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Polština pro pokročilé (PJ_05)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PJ_05 - Polština pro pokročilé, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz navazuje na předmět PJ_04 Polština pro mírně pokročilé.Dojde ke kompletaci znalostí polského gramatického systému (bez přechodníků) a nabytí nových kompetencí.Na konci tohoto semestru bude student schopen:- sám najít na internetu a porozumět polskému odbornému textu- pojmenovat všechna znamení horoskopu a být schopen popsat charakter člověka za pomoci pokročilého penza výrazů označující charakterové vlastnosti- pojmenovat různá zvířata a správně použít frazeologizmy se zvířaty- popsat dům/byt/pokoj a vyjádřit případné potíže, tedy například, že nějaký spotřebič či kus nábytku chybí, není, rozbil se- pojmenovat různé části těla a sdělit lékaři svůj zdravotní problém- vyjádřit ne/souhlas a svůj názor v diskuzi za pomocí různých stylisticky odlišných výrazových prostředků- používat výrazy související s jazykovou funkcí přesvědčování a nabádání- používat výrazy související s jazykovou funkcí dovolení, zákazu, návrhu a rady- zapojit se do diskuze na téma internet a nelegální postupy- za pomocí nejrůznějších výrazových prostředků vyjadřovat svůj názor na umění (divadelní představení, film…)

Osnova

Lekce kompletující znalosti polského gramatického systému podpořené především učebnicí Polski krok po kroku A2.STELMACH, Anna a Iwona STEMPEK. Polski krok po kroku A2. Kraków: Glossa, 2012. ISBN 978-83-930731-1-5.

Literatura

STELMACH, Anna a Iwona STEMPEK. Polski krok po kroku A2. Kraków: Glossa, 2012. ISBN 978-83-930731-1-5.JASIŃSKA, Agnieszka, Agnieszka BURKAT, Małgorzata MAŁOLEPSZA a Aneta SZYMKIEWICZ. Po polsku 3. Kraków: Prolog, 2010. ISBN 978-83-60229-28-6.BURKAT, Agnieszka a Agnieszka JASIŃSKA. Po polsku 2. Kraków: Prolog, 2010. ISBN 978-83-60229-27-9.

Požadavky

PJ_04 Polština pro mírně pokročilé

Garant

Mgr. Roman Madecki, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Bc. Magdalena KrzyżanekMgr. Veronika Neničková