Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozhlasová literárně-dramatická tvorba II (PJ_91)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PJ_91 - Rozhlasová literárně-dramatická tvorba II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Praktický kurz pro zkušené polonisty se zaměřením na tlumočení a překlad. Předpokládá se dobrá znalost polštiny a češtiny.

Osnova

Tento seminář je určen studentům, kteří připravují schválené pořady pro Polský rok na Vltavě 2014. Jedním z hlavních letošních témat Českého rozhlasu 3 – Vltava bude Polsko, rozsáhlý program je věnovaný především polské próze, poezii a divadlu, nebude chybět ani exkurze do filmu, výtvarného umění či historie.Program: http://www.rozhlas.cz/vltava/polskyrok • Polská kultura na Vltavě je součástí pravidelných pořadů. Příjemným „vedlejším efektem“ je zapojení prakticky všech českých, moravských a slezských polonistů – výrazně se zapojila pod vedením básnířky a překladatelky Renaty Putzlacher-Buchtové například brněnská polonistika. - http://www.iliteratura.cz/Clanek/32771/polsky-rok-na-vltaveCulture.pl: "Można powiedzieć, że Rok Polski staje się wspólnym dziełem środowisk polonistycznych i polonofilskich w Czechach, ze szczególnym uwzględnieniem polonistyki na Uniwersytecie Masaryka w Brnie." - http://culture.pl/pl/artykul/rok-polski-w-czeskim-radiuPětidílný cyklus věnovaný polskému městu Vratislavi patří mezi pořady, které pro letošní Polský rok na Vltavě připravují studenti a studentky brněnské polonistiky spolu se svou pedagožkou, polskou básnířkou, scenáristkou, překladatelkou a polonistkou Renatou Putzlacher_Buchtovou. Jednou z těchto studentek je Jana Mrkývková. - http://www.rozhlas.cz/vltava/literatura/_zprava/polska-mesta-vratislav--1319475

Požadavky

PJ_85 Rozhlasová tvorba PJ_76 Literární a překladatelská praxePJ_81 Literární a překladatelská praxe II

Garant

Mgr. Roman Madecki, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Renata Buchtová, Ph.D.