Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy matematiky a statistiky pro humanitní obory II (PLIN006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PLIN006 - Základy matematiky a statistiky pro humanitní obory II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se seznámí s dalšími podstatnými informacemi z oblasti matematiky a statistiky, které mohou využít při svém studiu.Kurz je pokračováním předmětu Základy matematiky a statistiky pro humanitní obory I. Tento předmět je věnován především pravděpodobnosti, náhodným veličinám, grafům a grafovým algoritmům a základům výrokové logiky.

Osnova

Hlavní tematické okruhy:1) Pravděpodobnostní prostor, vlastnosti pravděpodobnosti, podmíněná pravděpodobnost, Bayesův vzorec, stochastická nezávislost jevů.2) Náhodné veličiny, náhodné vektory a jejich distribuční funkce.3) Grafy: graf, podgrafy, isomorfizmus, stupně vrcholů, souvislé komponenty grafu, sítě.4) Grafové algoritmy: vzdálenost v grafu, hledání nejkratší cesty, acyklické grafy, stromy a jejich vlastnosti.5) Výroková logika: definice výrokových formulí, pravdivost a splnitelnost, normální formy.

Literatura

http://www.fi.muni.cz/~hlineny/Vyuka/GT/Grafy-text07.pdf

Garant

doc. PhDr. Zdeňka Hladká, Dr.

Vyučující

RNDr. Vojtěch Kovář, Ph.D.