Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová gramotnost I (PLIN014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PLIN014 - Počítačová gramotnost I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz se věnuje řešení praktických problémů pri práci s počítačem.Zaměřuje se na všeobecně platné techniky použitelné napříč širokýmspektrem programů a jejich uplatnění v praxi.

Osnova

Osnova:Seznámení se s různými operačními systémy,Práce s textovým editorem - obsah, styly, registry,Práce s tabulkovým procesorem - práce s buňkami, vzorce, grafy,Základní orientace v neznámé desktopové aplikaci,Řešení běžných problémů a jejich hlášení technické podpoře,Používání webových aplikací,Pokročilé techniky vyhledávání na internetu,Ochrana osobních údajů, bezpečnost a soukromí na internetu.

Literatura

Bříza, Vl.: Dokonalejší texty ve Wordu. Grada, 2005.Pecinovský, J.: OpenOffice.org 2.0 - kompletní průvodce. Grada, 2006.Janet Valade: Linux - jdi do toho. Grada, 2008.Bříza, Vl.: Počítáme v Excelu. Grada, 2002.

Garant

Mgr. Dana Hlaváčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Marek Grác, Ph.D.