Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Portugalské reálie (PO0B002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PO0B002 - Portugalské reálie, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem přemětu je seznámit studenty s různými specifickými aspekty portugalské společnosti. O curso tem como objectivo familiarizar o estudante com vários aspectos específicos da sociedade portuguesa.

Osnova

Seznámení s různými specifickými aspekty portugalské společnosti. Seznámení s regionálními rozdíly. Multikulturní aspekty portugalské společnosti. Pár poznámek o portugalské kultuře, národní identitě.Conhecimento de vários aspectos característicos da sociedade portuguesa.Conhecimento das várias regioes e suas especificidades.Factor da multiculturalidade da sociedade portuguesa e seus reflexos.

Literatura

Guia de Portugal, I - VI, F.Gulbenkian, 1990Recolha de artigos é posta a disposicao no início do semestreAlmeida,Duarte de Álvaro:Portugal Património,Círculo dos Leitores,2007Calafate,Pedro:Portugal como Problema,Lisboa,Público/Fundacao Luso-Americana 2006Mattoso,José:História de Portugal, Círculo dos Leitores,2007

Požadavky

Základní až střední úroveň znalostí portugalského jazyka.Conhecimento da língua portuguesa a nível elementar/médio

Garant

Mgr. Silvie Špánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Maria de Fátima Baptista Nery Plch