Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář V (POIA023)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu POIA023 - Jazykový seminář V, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je rozšíření znalostí z Jazykového semináře IV. Klade se důraz na praktickou stránku jazyka, rozvíjení mluveného a psaného projevu.Vstupní jazyková kompetence dle Evropského referenčního rámce: A1. Výstupní jazyková kompetence dle Evropského referenčního rámce: C2.Seminário de língua prática tem como objectivo o aprofundamento dos conhecimentos adequiridos no curso de Língua prática IV. Atenção especial é dedicada à aplicação prática dos conhecimento da língua - na sua expressão oral e escrita.

Osnova

V seminářích jsou prohlubovány získané znalosti o gramatických strukturách a lexiku, jejich praktické užití jak ve formálním tak v neformálním jazyce. Je procvičován mluvený projev (prostřednictvím diskuse a argumentace). Jsou zadávány eseje na různá probíraná témata. O seminário tem como objectivo o aprofundamento das estruturas e léxico adequirido, tanto a nível da expressao escrita como oral.Espera-se do estudante uma preparacao contínua e a participacao activa nas aulas. O manual adoptado e as temáticas abordadas sao complementadas por textos secundários actuais e folhas de trabalho.

Literatura

Recolha de textosA.Tavares,H. Malcata, A Actualidade em Português, Lidel Ed., 2004O.Coimbra Portugues sem Fronteiras, Lidel Ed.J.M.Casteleiro Lusofonia III, Didactica - Icalp Ed.

Požadavky

Jazykový seminář IV

Garant

Mgr. Silvie Špánková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Maria de Fátima Baptista Nery Plch