Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe a stáže z klinické psychologie (PSB_199)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSB_199 - Praxe a stáže z klinické psychologie, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student se zúčastní léčebného programu či stáže ve zvoleném klinickém zařízení. Organizacemi, na něž je možno se obrátit, jsou například: Psychiatrická léčebna Havlíčkův Brod, PL Bohnice, PL Šternberk, Psychiatrické centrum Praha, Terapeutická komunita Podcestný Mlýn, RIAPS Praha. Studenti si mohou stáž zajistit sami v kterémkoli zdravotnickém či terapeutickém zařízení - uznání je vhodné předem prodiskutovat s garantem předmětu PhDr. Pavlem Humpolíčkem, Ph.D.

Osnova

1. Seznámení s chodem pracoviště a klientelou.2. Vlastní pobyt společně s pacienty.3. Reflexe a zhodnocení pobytu s garantem vybraného pracoviště.

Literatura

ŘÍČAN, Pavel a Dana KREJČÍŘOVÁ. Dětská klinická psychologie. 4., přeprac. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2006. 603 s. ISBN 80-247-1049-8. infoKlinická psychologie v praxi. Edited by Bohumila Baštecká. 1. vyd. Praha: Portál, 2003. 420 s. ISBN 80-7178-735-3. infoVAŠINA, Lubomír . Klinická psychologie a somatická psychoterapie. 1. vyd. Brno: Neptun, 2002. 233 s. Zdravotnictví. ISBN 80-90-28-96-4-9. info

Požadavky

PSA_0SZ Souborná zkouška

Garant

PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Pavel Humpolíček, Ph.D.doc. PhDr. Lubomír Vašina, CSc.Mgr. Jana Synková