Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální praktikum (PSB_212)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSB_212 - Experimentální praktikum, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

rozumět specifikům výzkumu v PC prostředí;pracovat se SW MuTEP (Hypothesis);vytvářet vlastní designy experimentů;Cílové skupina: především studenti se zaměřením na kognitivní vědu a mezioborovou spolupráci. Dále studenti se zaměřením na psychodiagnostiku resp. online testování. Předmět je rovněž otevřen pro studenty, kteří mají zájem realizovat dané téma zároveň jako diplomovou práci.Charakter studijní skupiny: 3.ročník a výše. Menší skupina studentů (6-10), která umožní diskusi a zapojení všech členů. Cílem je rovněž účast studentů jiných oborů např. kartografie.

Osnova

Studijní plán:1. Úvod do oblasti online PC testování2. Představení SW MuTeP a realizovaných experimentů3. Sebeprezentace studentů a jejich očekávání4. Příprava a prezentace vlastních výzkumných idejí studentů5. Zpracování zvoleného výzkumného záměru u každého studenta6. Příprava experimentu v SW MuTeP (Hypothesis)7. Pilotní sběr dat a export výsledků

Literatura

doporučená literaturaŠTĚRBA, Zbyněk , Zdeněk STACHOŇ , Čeněk ŠAŠINKA , Jiří ZBOŘIL , Šárka BŘEZINOVÁ a Václav TALHOFER . Evaluace kartografických znakových sad v kontextu osobnosti uživatele. Geodetický a kartografický obzor : odborný a vědecký časopis Českého úřadu geodetického a kartografického a Slovenského úradu geodézie a kartografie, Praha: Český úřad geodetický a kartografický, 2011, roč. 99/57, č. 8, s. 173-182. ISSN 0016-7096. infoŠAŠINKA, Čeněk , Petr KUBÍČEK , Zdeněk STACHOŇ a Kamil MORONG . MuTeP - multivariantní testovací program. 2010. pro prohlédnutí vybraných testových baterií: name: profesor password: profesor info

Požadavky

V rámci předmětu se studenti seznámí s možnostmi experimentálního zkoumání v počítačovém prostředí a naučí se samostatně pracovat s výzkumným nástrojem MuTeP popř. Hypothesis. Studenti navrhnou svůj vlastní výzkumný projekt a v rámci individuálních konzultací a především skupinových diskusí ho budou rozvíjet. Cílem je realizace experimentální baterie v PC prostředí na zmíněných platformách a pilotní sběr dat a jejich export do formátu umožňující statistické zpracování.

Garant

PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Čeněk Šašinka, Ph.D.Ing. Kamil MorongMichal Sedlák