Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Supervizní seminář (PSB_303)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSB_303 - Supervizní seminář, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět je zaměřen na rozšíření teoretických znalostí a především praktické zkušenosti z oblasti psychoterapie a psychodiagnostiky. Výhodou je započatý psychoterapeutický výcvik, či samostatná práce s klientem.- Seminář je možné absolvoval i bez přímé účasti na výuce - dodáním dokladu o absolvování nejméně 15 hodin individuální či 30 hodin skupinové supervize (např. v rámci pster. výcviku, stáže atp.).- Zapsaní do semináře mají možnost přímé práce s klientem v rámci služeb Akademického centra poradenství a supervize (www.acps.cz).

Osnova

Náplň výuky bude upřesněna na počátku semestru na základě požadavků od účastníků semináře.- Podle výsledného počtu zapsaných bude stanovena konkrétní podoba průběhu semináře (např. v rovině skupinová vs individuální forma výuky/supervize atp.).

Literatura

HAWKINS, Peter a Robin SHOHET. Supervize v pomáhajících profesích. Translated by Helena Hartlová. Vyd. 1. Praha: Portál, 2004. 202 s. ISBN 80-7178-715-9. infoKOCOUREK, Jiří. Supervize v psychoanalyze a v psychoterapii : (problematika supervizních aktivit). 1995. 110 s. infoŠIMEK, Antonín. Supervize - kazuistiky. Vyd. 1. Praha: Triton, 2004. 171 s. ISBN 80-7254-496-9. infoÚvod do supervize a jejího významu pro pomáhající profese (Variant.) : Úvod do supervize : cyklický model : praktická příručka ... infoČesko-irská horizontála (CZIRHO) (Souvis.) : Úvod do supervize : cyklický model : praktická příručka ... info

Požadavky

PSA_0SZ Souborná zkouška Základní znalosti psychoterapie a psychodiagnostiky.- Seminář je určen primárně těm studentům, kteří již započali psychoterapeutický výcvik či se aktuálně realizují v přímé práci s klientem (např. v rámci mimošškolních aktivit).

Garant

PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Pavel Humpolíček, Ph.D.