Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Imaginativní a hypnosugestivní metody (PSB_666)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSB_666 - Imaginativní a hypnosugestivní metody, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s historií a teorií sugestivního přístupu k psychoterapii.Získání základních praktických dovedností pro provádění psychoterapie.Seznámení s imaginativními principy a postupy v psychoterapii.

Osnova

Sugesce a sugestibilita, koreláty sugestibility.Hypnabilita a její koreláty.Klinické koreláty sugestibility a hypnability.Imaginace a její místo v psychoterapii.Terapeutické použití uvedených metod.

Literatura

Svoboda, M. (1997). Metody sugestivní, hypnotické a imaginativní psychoterapie. Brno: Masarykova univerzita.Svoboda, M. (1987). Hypnotické chování. Brno: Univerzita J. E. Purkyně.Bongartz,W. (2000). Hypnosetherapie. 2. Aufl., Gottingen: Hogrefe.Sheikh, A. (1983). Imagery. New York: J. Wiley.Kratochvíl, S. (2009). Klinická hypnóza. 3. vyd. Praha: Grada.Kratochvíl, S. (2011). Experimentální hypnóza. 3. vyd. Praha: Grada.

Požadavky

PSA_0SZ Souborná zkouška

Garant

PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Mojmír Svoboda, CSc.Jarmila Valchářová