Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doktorský seminář II (PSD_DS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSD_DS2 - Doktorský seminář II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům takové znalosti, dovednosti a kompetence, které jim pomohou v jejich další profesní kariéře a budou využitelné v praxi. Na konci tohoto kurzu studenti budou: znát základní principy komunikace o vědě a výsledcích výzkumu a vývoje; umět zvolit vhodné nástroje komunikace s ohledem na danou cílovou skupinu a schopni efektivně komunikovat o vlastních výsledcích výzkumu.Studenti budou po absolvování předmětu schopni efektivně pracovat s adekvátními elektronickými zdroji a literárními prameny, s cílem hladce syntetizovat získané poznatky do odborného textu, kriticky je zhodnotit a diskutovat jejich závěry. Dále si osvojí si stěžejní zásady psaní odborných příspěvků a publikací, včetně citačních norem a formulace limitů výzkumu, které budou schopni aplikovat ve vlastní práci, stejně jako budou schopni prezentovat hlavní výsledky vědeckých výstupů formou orálního příspěvku na odborné konferenci.

Osnova

Základní principy komunikace o vědě a výsledcích výzkumu a vývoje.

Literatura

doporučená literaturaHIERHOLD, Emil. Rétorika a prezentace. Translated by Petr Kunst. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. 392 s., [1. ISBN 80-247-0782-9.WIEKE, Thomas. Prezentace :Jak překonat obvyklé problémy a působit přesvědčivě. 1. vyd. Praha: Grada, 2006. 112 s. ;. ISBN 80-247-1682-8.BÉBR, Richard. Prezentace a mezilidská komunikace :jak psát/jak mluvit. 1. dotisk 1. vyd. V Praze: Vysoká škola ekonomická, 2002. 90 s. ISBN 80-7079-947-1.neurčenoMAGERA, Ivo. Prezentace v programu PowerPoint. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2002. 96 s. ISBN 80-7226-753-1.Citační normy dle APARelevantní české i zahraniční elektronické zdroje a odborná periodika.

Garant

PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Iva Burešová, Ph.D.Mgr. Helena Klimusová, Ph.D.prof. PhDr. Tomáš Urbánek, Ph.D.