Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doktorský seminář III (PSD_DS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSD_DS3 - Doktorský seminář III, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student naváže na svoje předchozí znalosti o kvantitativní metodologii a metodách zpracování výzkumných dat, s cílem prohloubit tyto znalost a rozšířit je o jejich praktickou aplikaci. Seznámí se s detailnější charakteristikou kvantitativního přístupu, typy výzkumných plánů a průběhem přípravy výzkumného projektu, prohloubí si znalosti o metodách získávání, zpracování a analýzy kvantitativních dat, které bude schopen následně realizovat v praxi. Student bude schopen ovládat aplikaci etických pravidel psychologického výzkumu i kritéria hodnocení výzkumů, využívajících kvantitativní přístup a jeho metody, po absolvování předmětu bude schopen efektivně pracovat s postupy kvantitativní metodologie, zejména volit metody zpracování dat adekvátní výzkumnému záměru a povaze výzkumných dat, kriticky zhodnotit výsledky jejich analýzy a navrhovat případná alternativní řešení jejich zpracování, či stanovovat limity výzkumu, dokáží kriticky posoudit návrh výzkumu z hlediska metodologické správnosti a proveditelnosti.

Osnova

Obsah seminářů:Metodologie:charakteristické znaky vědeckého myšlení a přístupu k poznáníexperimentální designmezisubjektový a vnitrosubjektový experimentální plánfaktoriální experimentální plánkvaziexperimentkorelační studieobservační výzkumdotazníkový výzkumproblematika výběru reprezentativního vzorku

Literatura

Field, A. (2009). Discovering Statistics using SPSS (3rd edition). London: Sage.Relevantní české i zahraniční elektronické zdroje a periodika, e-learningové materiály přednášejících v IS.Goodwin, C.J. (2010). Research in Psychology: Methods and Design (6th edition). Hoboken, NJ: John Wiley & Sons, Inc.

Garant

PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Martin Jelínek, Ph.D.Mgr. Helena Klimusová, Ph.D.prof. PhDr. Tomáš Urbánek, Ph.D.