Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doktorský seminář VI (PSD_DS6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSD_DS6 - Doktorský seminář VI, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student naváže na svoje předchozí znalosti o kvalitativním přístupu a metodách v psychologickém výzkumu, s cílem prohloubit tyto znalost a rozšířit je o jejich praktickou aplikaci, přičemž je očekávána zejména znalost odborné literatury o metodologii psychologie a o předmětu odborného zájmu doktoranda. V rámci předmětu se student seznámí s charakteristikou kvalitativního přístupu, jeho historicko-filozofickým rámcem, typy výzkumných plánů a průběhem přípravy výzkumného projektu, osvojí si znalosti o metodách získávání, zpracování a analýzy kvalitativních dat, které bude schopen následně realizovat v praxi. Pozornost bude věnována rovněž výzkumné validitě a technikám její kontroly. Ve výsledku bude student ovládat aplikaci etických pravidel psychologického výzkumu i kritéria hodnocení výzkumů, využívajících kvalitativní přístup a jeho metody.

Osnova

Seminář bude tvořen semináři, na kterých budou diskutována primárně následující témata:Teoretická východiska zkoumaného tématuAdekvátnost operacionalizace klíčových pojmůMožnosti kvalitativního uchopení zkoumaného předmětuHledání adekvátního výzkumného designu (plánu)

Literatura

Relevantní české i zahraniční elektronické zdroje a periodika, odborná literatura zadaná přednášejícím.

Garant

PhDr. Zdenka Stránská, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Tomáš Urbánek, Ph.D.