Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Archivnictví III. - samostatná práce (PV2A33)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PV2A33 - Archivnictví III. - samostatná práce, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

1. Posluchači samostatně zpracují na základě zadané literatury a pramenů konkrétně zadaná témata vztahující se k archivním institucím domácím i zahraničním, případně k archivním fondům, konkrétním programům archivářské práce aj.Cílem je demonstrovat zvládnutí základů archivní praxe, ukázat schopnost posluchače poradit si se souborem archivního materiálu a porovnat svou praktickou zkušenost se stavem, který odráží současná archivní literatura.2. Součástí je i absolvování speciální zahraniční či domácí exkurze v součinnosti se studentskou sekcí České archivní společnosti. Pro tuto exkurzi bude zpracována domácí práce přibližující někerý z cílů studijní cesty.

Osnova

Posluchač se má seznámit s existující literaturou k danému tématu, zorientovat se v ní, seznámit se s předmětem studia(archivu nebo archivního fondu), musí popsat jeho vývoj, souvislosti a vazby, prezentovat jeho osobnosti a spolutvůprce obrazu o dané problematice.

Literatura

povinná literaturaŠTOURAČOVÁ, Jiřina . Úvod do archivnictví. Brno: MU Brno, 2002. 139 s. ISBN 80-210-2216-7. infodoporučená literaturaPeriodika Archivní časopis, Sborník archivních prací, Slovenská archivistika, Archivalische Zeitschrift, Scrinium, Coma, Paginae historiae, Brno v minulosti a dnes adKRMÍČKOVÁ, Helena . Edice středověkého diplomatického materiálu. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 98 s. ISBN 978-80-210-6999-2. Čítárna Munispace Digitální knihovna FF MU infoŠTOURAČOVÁ, Jiřina . Archivnictví. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2013. 192 s. ISBN 978-80-210-6511-6. Digitální knihovna FF MU info

Garant

Mgr. Petr Elbel, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jiřina Štouračová