Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba novořeckých textů (REBcB21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu REBcB21 - Četba novořeckých textů, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem semináře je podat úvod do četby a filologického překladu řeckých textů. Po skončení kurzu budou studenti schopni pracovat s různými typy slovníků, orientovat se v novořeckých textech odborných, publicistických i literárních a charakterizovat specifika jednotlivých stylů. Četba a překládání budou doplněny praktickými cvičeními zaměřenými na odbornou a publicistickou řečtinu.

Osnova

Texty z učebnic řečtiny pro cizince.Pohádka.Encyklopedická hesla. Jazyk novin a časopisů.Odborný text jazykovědný.Odborný text literárněvědný.Esej.Básnický text.Beletristický text.

Literatura

Texts and exercises are provided by the tutor, texts for reading are chosen by students individually after a consultation with the tutor.Texty a cvičení poskytuje vyučující, texty k vlastní četbě si vybírají studenti individuálně po případné konzultaci s vyučující.

Požadavky

REBcA02 Novořecká mluvnice II Ideální podmínkou je zvládnutí základní novořecké gramatiky zhruba na výstupní úrovni kurzu Novořecká mluvnice IV (REBcA04), minimální úspěšné absolvování kurzu Novořecká mluvnice II (REBcA02).

Garant

doc. Mgr. Irena Radová, Ph.D.

Vyučující

Vasiliki Arvaniti