Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní závěrečná zkouška bakalářská (REBcZk)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu REBcZk - Státní závěrečná zkouška bakalářská, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Státní bakalářská zkouška se skládá z obhajoby diplomové práce (u diplomového studia) a zkoušky dle čl. 22, 23 a 24 Studijního a zkušebního řádu.Bakalářská zkouška má písemnou a ústní část, obě student skládá ve stejném zkouškovém období. Při neúspěchu u písemné části je celá zkouška hodnocena známkou F.Cíl: bakalářskou zkouškou jsou ověřovány znalosti získané v povinných, příp. i volitelných předmětech bakalářského cyklu.

Osnova

Požadavky ke státní zkoušce:1. Důkladná znalost normativní mluvnice novořečtiny v rozsahu učebnice Dostálová, Franc-Sgourdeou: Základy novořeckého jazyka a předmětu Novořecká syntax2. Schopnost základního samostatného mluveného a písemného projevu (součástí zkoušky je překlad českého textu do řečtiny bez pomoci slovníku).3. Dobrá znalost novořecké literatury 19. a 20. století v rozsahu probíraném ve výuce (předměty Řecká literatura 19. stol. a Řecká literatura 20. stol.).4. Přehledná znalost řeckých dějin 19. - 20. st. včetně reálií (předmět Řecké dějiny 19.–20. stol.).5. Dobrá znalost antické literatury v rozsahu požadovaném v předmětech Dějiny antické literatury I a II.6. Sečtělost v novořecké literatuře v originálech a překladech nejméně v rozsahu doporučené četby, seznam četby student(-ka) přinese k písemné zkoušce.7. Orientace ve starších řeckých dějinách a v dějinách řecké kultury(viz požadavky a studijní literatura uvedená v IS u předmětů Dějiny antického světa I a II, Antická mytologie a Antická filozofie).Okruhy ústní zkoušce (dějiny, literatura, konverzace) a seznam doporučené literatury jsou zveřejněny v učebních materiálech k předmětu.

Literatura

DOSTÁLOVÁ, Růžena a Catherine FRANC-SGOURDEOU. Eisagógí sti neoellinikí glóssa. Praha: Set out, 2004. 498 s. +. ISBN 80-86277-39-9. infoFor other literature, see the annotations of the compulsory subjects, from which the students have to obtain the credits to sit the final bachelor state examinationLiteratura je podrobně vypsána u jednotlivých povinných předmětů, jejichž úspěšné absolvování je k této zkoušce požadováno

Požadavky

Ke státní bakalářské zkoušce se smí přihlásit student, který a) získal předepsané kredity ze svého oboru, b) splnil podmínky společného základu studia na FF MU, c) předložil diplomovou práci nebo (v případě, že obhajuje diplomovou práci na jiném oboru) předložil práci oborovou, která byla přijata jeho školitelem. Ke zkoušce smí student přistoupit nejdříve po 6. semestru studia, nejpozději po 8. semestru studia.

Garant

doc. Mgr. Irena Radová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Bc. Kateřina Bočková Loudová, Ph.D.PhDr. Aikaterini FrancMgr. et Mgr. Markéta Kulhánková, Ph.D.Mgr. Marek Meško, M.A., Ph.D.doc. Mgr. Irena Radová, Ph.D.Mgr. Simone SumeliduMgr. Nicole Votavová Sumelidisová, Ph.D.