Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konverzace v ruštině I (RJA_10)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RJA_10 - Konverzace v ruštině I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl kurzu: Rozvíjení komunikativní kompetence založené na nácviku poslechu a čtení s porozuměním. Důraz je kladen na aktivní užívání ruštiny, pochopení podobností i odlišností čestiny a ruštiny, schopnost dorozumět se v nejčastějších situacích a pohotové vyjadřování. Na konci tohoto kurzu by měl student být schopen porozumět adaptovaným, publicistickým, literárním textům na tato témata;diskutovat a argumentovat svůj názor ohledně uvedených témat;na základě získaných znalostí samostatně pracovat s texty na tato témata.

Osnova

Ruská povaha. Cizí jazyky. Zajimavá muzea. Hobby. Rodina. Sn'atek s cizincem. Svátky v Rusku. Nový rok a Vánoce.Zdraví. System vzdělání v Rusku. Auta v našem životě.

Literatura

Starovojtova, I. A.: Vaše mnenije. Učebnoje posobije po razgovornoj praktike. Moskva, 2006.NEKOLOVÁ, Věra, Irena CAMUTALIOVÁ a Alena VASILJEVA-LEŠKOVÁ. Ruština nejen pro samouky :klíč, slovník. Vyd. 1. Praha: LEDA, 2002. 79 s. ISBN 80-85927-96-9. infoBALCAR, Milan. Ruská gramatika v kostce [Balcar, Leda, 1999]. Praha: LEDA, 1999. 125 s. ISBN 80-85927-56-X. info

Požadavky

RJA108 Jazyková cvičení II

Garant

doc. PhDr. Jiří Gazda, CSc.

Vyučující

Guzel Golikova