Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ruská konverzace I (RJB424)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RJB424 - Ruská konverzace I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předpokládá se další rozvoj v komunikativních dovednostech studentů v ruštině s důrazem na odstranění překážek způsobených česko-ruskou interferencí v gramatické a lexikální oblasti. Student by měl být schopen porozumět adaptovaným, publicistickým, literárním textům na tato témata;diskutovat a argumentovat svůj názor ohledně uvedených témat;na základě získaných znalostí samostatně pracovat s texty na tato témata.

Osnova

Rusko: historický i současný aspekty.Ruská povaha.Cizinci v Rusku.Práce v Rusku. Hledání práci.pohovor.Problemy současné rodiny. Manželství, děti. Ditě nebo práce?Zdraví způsob života.Nemoci.Velká a malá města. Ekologie.Hobby.Koniček.Sbírání.Budoucnost. Nadlidské schopnosti.Oblibená slova - jak podle ně poznat povahu?

Literatura

HORVÁTOVÁ, Marie. Ruská konverzace. Vyd. 1. Praha: Ekopress, 2004. 255 s. ISBN 80-86119-82-3. infoŽOFKOVÁ, Hana. Česko-ruská konverzace. Vyd. 1. Voznice: LEDA, 2003. 407 s. ISBN 80-7335-020-3. infoKRYLOVOVÁ, Nina Grigor'jevna, Nadežda Ivanovna SAMULJOVOVÁ a Nina Archipovna FEĎANINOVÁ. Mluvte s námi rusky : Tak govorjat russkije. Moskva: Russkij jazyk, 1978. 350 s. + 1. info

Garant

doc. PhDr. Jiří Gazda, CSc.

Vyučující

Mgr. Polina Zolina, Ph.D.