Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hebrejština I (RLB112)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RLB112 - Hebrejština I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem čtyřsemestrálního kurzu je dosažení základní znalosti biblické vrstvy hebrejského jazyka. Důraz je kladen na praktickou orientaci v textu, práci s termíny a schopnosti jejich správné transkripce, schopnost srovnání originálního textu s překlady. V prvním semestru (Hebrejština I) bude probrána hebrejská abeceda (kvadrátní písmo), pravidla četby vokalizovaného textu a základy morfologie a syntaxe.

Literatura

WEINGREEN, Jacob. Učebnice biblické hebrejštiny. Translated by Mlada Mikulicová - Josef Hermach. 1. čes. vyd. Praha: Karolinum, 1997. 357 s. ISBN 80-7184-345-8. infoPRUDKÝ, Martin. Cvičebnice biblické hebrejštiny. 1. vyd. Praha: Scriptum, 1992. 334 s. ISBN 80-85528-17-7. infoKlíma, Otakar - Segert, Stanislav. Mluvnice hebrejštiny a aramejštiny.Praha : Nakladatelství ČSAV, 1956.Pípal, Blahoslav. Hebrejsko-český slovník ke Starému zákonu. Skriptum Komenského bohoslovecké fakulty, Praha : ÚCN - Kalich, 1974.

Garant

doc. PhDr. David Zbíral, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana ValováPhDr. Dalibor Papoušek, Ph.D.