Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba hebrejské bible I (RLB151)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RLB151 - Četba hebrejské bible I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Náplní kurzu je četba vybraných pasáží hebrejského textu Tanachu (Starého zákona) s přihlédnutím k židovské tradici jeho výkladu. Důraz je kladen na schopnost orientace v textu, případně jeho srovnání s překlady do jiných jazyků.

Literatura

Rudolf Kittel (ed.), Biblia Hebraica, Stuttgart: Deutsche Bibelgesellschaft 1990.Ludwig Koehler - Walter Baumgartner, Lexicon in Veteris Testamenti Libros, Leiden: E. J. Brill 1985.§ Gesenius, Wilhelm: Hebräisches und aramäisches Handwörterbuch über das Alte Testament. 17. Aufl., Unveränderter Neudruck der 1915 erschienenen., Berlin: Springer-Verlag, 1962.§ A Hebrew and English lexicon of the Old Testament. Ed. Francis Brown, S. R. Driver, Charles A. Briggs. Oxford: Clarendon Press, 1955. [based on the lexicon of William Gesenius]

Požadavky

RLAB84 Hebrejština IV || RLB115 Hebrejština IV

Garant

doc. PhDr. David Václavík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana ValováMgr. Magdalena Křížová