Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Katalánské reálie (ROM0B102)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ROM0B102 - Katalánské reálie, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs je zaměřený na prezentaci Katalánských zemí z různých hledisek. Po dokončeni tohoto kurzu by měl mít student přehled o katalánské kultuře, společnosti, politice, umění atd.

Osnova

Probraná témata jsou:- Zeměpis Katalánska- Folklór, zvyky, hudba, umění, kuchyně- Katalánština- Dějiny- Politická a společenská situace (školstvií média...)- Použití katalánštiny ve společnosti atd.

Literatura

doporučená literaturaUTRERA DOMINGUEZ, David . Cultura y civilización catalanas. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2014. 172 s. ISBN 978-80-210-6934-3. Digitální knihovna FF MU infoneurčenoMelchor, Vicent de; Branchadell, Albert (2002). El catalán. La lengua de siete millones de europeos. Bellaterra: Publicacions de la Universitat Autňnoma de Barcelona.Branchadell, Albert. La hipotesi de la independencia. Barcelona: Empuries, 2001.

Požadavky

Předpoklady nejsou žádné, ale doporučuje se zapsat si i jiný z nabízených predmětů, jako je katalánština, katalánská literatura nebo seminář katalánské kinematografie.

Garant

doc. PhDr. Petr Dytrt, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína ŠvandováMgr. David Utrera Domínguez