Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rumunština IV (ROM0B120)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ROM0B120 - Rumunština IV, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs je zaměřen na procvičování muvnice a slovní zásoby rumunštiny pro středně pokročilé. Zaměří se rovněž na nejdůležitější konverzační témata, která budou moci posluchači využítpři eventuálním pobytu v Rumunsku.

Osnova

Kanonický slovosled a výjimky.Promluva přímá a zprostředkovaná.Vedlější věty podmětné, předmětné, příslovečné (účelové, příčinné, přípustkové, podmínkové.Konverzační témata:Pozdravy a oslovení,Nákupy.Cestování, atd.

Literatura

FELIX, Jiří. Česko-rumunská konverzace [Felix, 1987] [2-8460]. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1987. infoFELIX, Jiří. Rumunština pro samouky [2-6196]. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1980. infoFELIX, Jiří a Radu GRECEANU. Česko-rumunský slovník na cesty : Česko-rumunský a rumunsko-český slovník (Variant.) : Rumunsko-český slovník na cesty (Variant.). 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1979. 328 s., 15. infoFELIX, Jiří, Antonín KŘEČAN a Jaroslav BLÁHA. Rumunsko-český, česko-rumunský kapesní slovník [Felix, 1971]. Vyd. 1. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1971. info

Požadavky

ROM0B119 Rumunština III Navazuje na Rumunštinu III.

Garant

doc. PhDr. Petr Dytrt, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Petr Kyloušek, CSc.Bc. Viktorie Leontina Hlavaiová