Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Katalánská kinematografie I (ROM0B122)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ROM0B122 - Katalánská kinematografie I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář katalánské kinematografie je určen studentům se základní znalostí katalánštiny, kteří mají zájem rozšířit si svůj přehled v této kulturní oblasti a zároveň si aktivně procvičit znalost jazyka sledováním filmů v originálním znění.Také filmová tvorba je důležitou součástí katalánské kultury, která je v celoevropském měřítku většinou chápána jen jako součást kultury španělské.Seminář si proto klade za cíl na tuto specifičnost poukázat.

Osnova

Předmětem našeho zájmu budou díla režiséra Ventury Ponse, který patří k výrazným osobnostem současné katalánské kinematografie, ale i filmy Isabely Coixet, Bigase Luny a dalšich....

Literatura

KUPŚĆ, Jarek. Malé dějiny filmu :ilustrovaný průvodce od počátků po současnost. Translated by Martin Mlíkovský. Vyd. 1. Praha: Cinemax, 1999. 387 s. ISBN 80-85933-33-0. info

Požadavky

ROM0B101 Katalánština II Seminar smi navstevovat jen ti studenti, kteri v minulosti navstevovali kurz katalanskeho jazyka!

Garant

doc. PhDr. Petr Dytrt, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Pavlína ŠvandováMgr. David Utrera Domínguez