Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Latina pro romanisty IV (ROMIB007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ROMIB007 - Latina pro romanisty IV, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Určeno zejména studentům bakalářského studia, kteří chtějí pokračovat v navazujícím magisterském studiu, a studentům magisterského studia, kteří potřebují získat patřičné znalosti latinského jazyka. Znalosti na úrovni Latina pro romanisty III a IV je vyžadována pro úspěšné zvládnutí zkoušky z Úvodu do lidové latiny v navazujícím magisterském studiu.

Osnova

Slovesa eo, fio, volo, nolo.Gerundivum a gerundium.Věty účelové a účinkové.Příčinné věty.Podmínkové věty.Přípustkové věty.Opakování.

Literatura

ŠPAŇÁR, Július a Jozef HRABOVSKÝ. Latinsko-slovenský, slovensko-latinský slovník : Dictionarium latino-slovacum, slovaco-latinum. 2. vyd. Bratislava: Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1970. 1316 s. infoŠPAŇÁR, Július a Emanuel KETTNER. Latina pro I.-III. ročník středních všeobecně vzdělávacích škol : Latina pro střední všeobecně vzdělávací školy (Variant.). Translated by Jiří Pech. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1966. 457 s., př. info

Požadavky

ROMIB006 Latina pro romanisty III Absolvování Latiny pro romanisty III.

Garant

doc. Mgr. Irena Radová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Mutlová, M.A., Ph.D.Mgr. Anna ŽákováMgr. Zuzana LukšováMgr. Jana Mikulová, Ph.D.Mgr. Pavel Ševčík