Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přípravný jazykový seminář I (ROMIJIBXP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ROMIJIBXP - Přípravný jazykový seminář I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přípravný seminář je promárně určen pro studenty FR, ŠP, PORT, kteří chtějí získat takovou základní znalost jazyka, aby se mohli eventuálně zapsat dp Jazykových seminářů I - IV a získávat kredity B i v těch kurzech, které jsou vedeny v italštině.

Osnova

Italská výslovnostGramatika:Singulár a plurál u podstatných a přídavných jmen.Přivlastňovací zájmena.Slovesa I,II,III třídy.Slovesa nepravidelná: essere, avere, andare, venire, uscire, fare, dire, sapere, stare.Slovesa pomocná: dovere, potere, volere.Imperativ.Futurum jednoduché.Zvratná slovesa.Číslovky základní.Konverzace:Představení se.Telefonní konverzace.Hodiny.Popis cesty.Zamluvení hotelu.

Literatura

MARIN, Telis a Sandro MAGNELLI. Nuovo progetto italiano. 4. ed. Roma: Edilingua, 2009. 198 s. ISBN 9789606632242. infoJANEŠOVÁ, Jarmila a Libuše PROKOPOVÁ. Česko-italská konverzace. 3. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1982. 298 s. infoHAMPLOVÁ, Sylva. Stručná mluvnice italštiny [Hamplová, 1987] [2-7553]. Praha: Academia, 1987. info

Garant

doc. PhDr. Petr Dytrt, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea JackováMgr. Magdaléna Nahálková