Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Přípravný jazykový seminář II (ROMSJIBXJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ROMSJIBXJ - Přípravný jazykový seminář II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přípravný seminář je primárně určen pro studenty jednooborového studia FR, IT, PORT, kteří absolvovali ROMSJIBXP a kteří chtějí získat takovou základní znalost jazyka, aby se mohli eventuálně zapsat dp Jazykových seminářů I - IV a získávat kredity B i v těch kurzech, které jsou vedeny ve španělštině.

Osnova

1. Opakování lekcí 1-13 z učebnice Španělština pro samouky.2. Budoucí čas, příslovce.3. Dny v týdnu, číslovky řadové, počasí, "repetir".4. Stupňování, srovnávání.5. Skloňování osobních zájmen, "decir", "traer".6. Imperfektum.7. Kondicionál přítomný.8. Představování, zájmena cada, todo, "traducir".9. Opakování probrané látky.10. Tázací a vztažná zájmena, "poner".11. Minulý čas dokonavý, "continuar".12. Minulý čas dokonavý nepravidelných sloves13. Závěrečné opakování.

Literatura

PROKOPOVÁ, Libuše. Španělština pro samouky :klíč, slovník. 2. vyd. Praha: Leda, 1994. 119 s. ISBN 80-85927-08-X. info

Požadavky

ROMSJIBXP Přípravný jazykový seminář I

Garant

doc. PhDr. Petr Dytrt, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Magdaléna KolmanováMgr. Jiří Pešek