Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pramenné studium (RTDS25)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RTDS25 - Pramenné studium, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Na konci tohoto kurzu bude student schopen:použít informace z prostudované literatury k samostatnému koncipování svého výzkumného projektu;zpracovat přehled nejdůležitější sekundární literatury ke zpracování disertace;Samostatné studium pramenů a literatury z oblasti odborné specializace. Předmět student zapisuje v počáteční fázi přípravy disertační práce. Absolvování předmětu je podmínkou pro zapsání kurzů „Textová příprava I-IV“. Požadavky na splnění této povinnosti stanoví a kontroluje pověřený školitel.

Osnova

Osnova pramenného studia:1. Zmapování dostupnosti primární a sekundární literatury2. Navázání kontaktu s vědeckými knihovnami, archivy a jinými badatelskými centry3. Maximální využívání internetových zdrojů4. Sumarizace získaných podkladů5. Postupné zpracovávání sekundární literatury z domácích i zahraničních zdrojů6. Studium jinak nedostupných primárních i sekundárních zdrojů při zahraniční stáži7. Pěstování kritického přístupu k materiálu psaním a publikováním recenzí8. Aplikace získaných poznatků při postupném zpracovávání vědeckého zadání9. Účast na vědeckých konferencích doma i v zahraničí10. Publikace nejlepších kapitol práce v odborném tisku11. Seznamování vedoucího práce s postupem zpracovávání materiálů12. Definitivní soupis literatury vkládaný do disertační práce

Garant

doc. PhDr. Jiří Gazda, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Galina Pavlovna Binová, CSc.doc. PhDr. Josef Dohnal, CSc.prof. PhDr. Danuše Kšicová, DrSc.prof. PhDr. Ivo Pospíšil, DrSc.