Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do provozovací praxe staré hudby (SHK01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SHK01 - Úvod do provozovací praxe staré hudby, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přednáška má za cíl uvedení studenta do základní problematiky oboru provozovací praxe staré hudby, seznámení s jeho základní terminologií, prameny a odbornou literaturou.

Osnova

1. Úvod2. Kritika a vymezení základních pojmů3. Prameny4. Základy odborné práce s prameny

Literatura

Fukač, Jiří: Hudební analýza a stará hudba. In: Zpravodaj společnosti pro starou hudbu 1986/2.A. Dolmetsch: The Interpretation of the Music of the XVIIth and XVIIIth Centuries Revealed by Contemporary Evidence (London, 1915, 2/1946/R) Česky: Interpretace hudby 17. a 18. století. Praha 1958R. Donington: The Interpretation of Early Music (London, 1963, 4/1989)Lébl, V., Poledňák, I.: Teorie a dějiny interpretace. In: Hudební věda. Díl 2. Praha 1988.Pečman, R.: Vnímání staré hudby. Jeden z problémů dnešních návštěvníků koncertů a oper. In: Acta musicologica.cz 2004/2. URL: http:/acta.musicologica.cz/02/02s02.html

Vyučující

Mgr. Robert HugoMgr. Vladimír Maňas, Ph.D.doc. PhDr. Jana Perutková, Ph.D.