Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poslechový seminář IV. (SHK15)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SHK15 - Poslechový seminář IV., Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento kurz je doplňkový k předmětu SHK14. Na konci tohoto kurzu budou studenti schopni: - identifikovat formu, styl dané hudební ukázky - diskutovat problém interpretace dané hudební ukázky

Osnova

A. V. Michna z Otradovic. Kancionály, V. Holan-RovenskýČeští kontrapunktici. B. M. Černohorský. J. Zach. J. N. Seger a jeho školaDuchovní hudba pěstovaná v duchovních řádech. Jezuité, piaristé. Skladebné formy - duchovní píseň, oratoria, sepolcra, mše. Š. Brixi, F.X. Brixi. F. I. Tůma. J. A. PlánickýBarokní opera v zemích České koruny a ve Vídni. Metastasiovský typ, libreta, typologie, operní společnosti.Korunovace Karla VI. v r. 1723 - Praha, Znojmo. Fux-Zelenka-CaldaraHudba na dvoře olomouckých biskupů. P. J. Vejvanovský, F. I. Biber, V. M. GureckýJ. H. Schmelzer, A. PogliettiTvorba J. D. Zelenky.

Literatura

nahrávky CD

Vyučující

doc. PhDr. Jana Perutková, Ph.D.