Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazyk reklamy (SJ0B626)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJ0B626 - Jazyk reklamy, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přednáška se zabývá jazykem španělských reklamních textů. Postupně je pozornost věnována specifickým rysům jazyka reklamy na jednotlivých jazykových ůrovních a příčinám těchto jevů z hlediska pragmatického. Součástí hodin je i analýza současných reklamních textů.Na základě získaných znalostí studenti na konci semestru vytvoří vlastní reklamní text a formou prezentace odůvodní užití zvolených jazykových prostředků.

Osnova

Postavení reklamy v konzumní společnosti.Reklama jako forma komunikace.Typy reklam dle použitého sdělovacího prostředku.Struktura reklamního textu.Vztah mezi textem a obrazem v tištěné reklamě.Specifika jazyka reklamy na fonetické úrovni.Charakteristiky jazyka reklamy z morfologického hlediska.Charakteristické rysy jazyka reklamy na lexikálně-sémantické úrovni.Jazyk reklamy z pohledu syntaktického.

Literatura

Hernando Cuadrado, L.A. (1984): El lenguaje de la publicidad, Corial Coloquio, Madrid.STEHLÍK, Petr . Algunas consideraciones sobre el análisis pragmático de los textos publicitarios. Études Romanes de Brno, Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2004, L 25, č. 1, s. 69-77. ISSN 0231-7532. infoGutiérrez Ordóńez, S.: Comentario pragmático de textos publicitarios, Arco/Libros, Madrid 1997.Moriyón Mojica, C.: Exégesis pragmalingüística del discurso publicitario, Universidad de Valladolid, Valladolid 1994.Ferraz Martínez, A. (1995): El lenguaje de la publicidad, Arco/Libros, Madrid.Cardona, D., Berasarte, R.F. (1972): Linguística de la publicidad, Madrid

Požadavky

Předmět je určen pro studenty 3.ročníku a výše.

Garant

doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr Stehlík, Ph.D.