Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané otázky ze španělské slovotvorby (SJ0B780)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJ0B780 - Vybrané otázky ze španělské slovotvorby, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty s problematickými otázkami tvoření slov ve španělštině s ohledem na rozvíjení samostatného kritického přístupu studentů k vědeckým hypotézám v dané oblasti. Součástí výuky je analýza několika odborných článků věnovaných danému tématu, což by mělo studentům umožnit naučit se lépe pracovat s odbornou literaturou.

Osnova

1.Úvod2.Problematika slovotvorných postupů ve španělštině3.Interfixace4.Derivace a flexe4.Kompozice a derivace5.Složená slova a fraseologismy6.Analýza odborné literatury věované problematickým otázkám slovotvorby7.Shrnutí a závěr

Literatura

Lang, M.F.: Formación de palabras en espaňol, Ediciones Cátedra, Madrid 1992.Gómez Torrego, L: El léxico en el espańol actual: Uso y norma, Arco/Libros, Madrid 1995.Alvar Ezquerra, M. : La formación de palabras en espańol, Arco/Libros, Madrid 1995.Miranda, J.A.: La formación de palabras en espaňol, Ediciones Colegio de Espaňa, Salamanca 1994.

Požadavky

SJIA016 Normativní gramatika II Předmět je určen pro studenty 3.ročníku a výše.

Garant

doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr Stehlík, Ph.D.