Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doplňkový gramatický seminář II (SJI1A004aX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJI1A004aX - Doplňkový gramatický seminář II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář je zaměřen na výklad a praktický nácvik obtížných jevů španělské gramatiky v konfrontaci s češtinou. Na rozdíl od jazykových cvičení je seminář orientován především na gramatické problémy španělštiny.Hlavní cíle: porozumění psaným a mluveným textům, nácvik základních mluvnických jevů (španělský slovesný systém, problémy španělské skladby, užívání determinantů, předložek, vyjádření podmínky, užití subjuntivů apod.)

Osnova

Na rozdíl od jazykových cvičení je seminář zaměřen čistě gramaticky a jeho náplň se zčásti zakládá na potřebách posluchačů, zčásti pracuje s ustálenými okruhy problémů, jako např.: rozdíly mezi slovesy ser, estar, haber a jejich používání, užití determinantů, slovesný systém se zvláštním zřetelem na tvoření a užití časů, způsobů a neosobních slovesných tvarů v konfrontaci s češtinou, užívání předložek, syntaktické zvláštnosti španělské větné skladby a její odlišnosti od češtiny.

Literatura

Miranda Podadera, L. (1994): Gramática espańola, Editorial Hernando, BarcelonaGonzález Hermoso, A. (1996): Espańol lengua extranjera: Curso práctico 2, Edelsa, MadridGonzález Hermoso, A. (1996): Espańol lengua extranjera: Curso práctico 3, Edelsa, Madrid

Požadavky

SJI1A004X Doplňkový gram. seminář Doplňkový gramatický seminář I

Garant

doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.

Vyučující

Mgr. Milada Malá, Ph.D.