Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jazykový seminář I (SJIA003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJIA003 - Jazykový seminář I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář je zaměřen na nácvik nejdůležitějších mluvnických jevů a rozšiřování slovní zásoby. Cílem semináře je získání základních znalostí a dovedností v oblasti španělské gramatiky a lexika ( determinanty, systém slovesných časů, atd.). Velká pozornost se věnuje i nácviku řečových dovedností a písemného projevu v konkrétních situacích (argumentace, obhajoba vlastního stanoviska, sepsání žádosti, životopisu, atd.).

Osnova

V rámci gramatiky jde o získání teoretických znalostí a praktických jazykových dovedností.Slovní zásoba je kromě základních učebnic rozšiřována v rámci vybraných konverzačních témat (např.Tiempo,Turismo, atd.).Výuka reálií a konverzace se provádí doplňkovou formou na základě španělských novinových článků a literárních textů. Tato část je spojena s nácvikem poslechu původních nahrávek s využitím audiovizuální techniky.

Literatura

ALCHAZIDU, Athena. Practicando el léxico Espanol. Vyd. 1. Brno: Masarykova univerzita, 1997. 250 s. ISBN 80-210-1649-3. infoPROKOPOVÁ, Libuše. Španělština. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1992. 641 s. ISBN 80-04-20625-5. info

Garant

doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.

Vyučující

Mgr. Milada Malá, Ph.D.Mgr. Monika Strmisková, Ph.D.doc. Mgr. Katarina Petrovićová, Ph.D.