Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Doplňkový gramatický seminář I (SJIA004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJIA004 - Doplňkový gramatický seminář I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seminář se zaměřuje na výklad a důsledný praktický nácvik obtížných jevů španělské gramatiky v konfrontaci s češtinou. Na rozdíl od jazykových cvičení je seminář zaměřen čistě gramaticky a jeho náplň se zčásti zakládá na potřebách posluchačů.Hlavní cíle: porozumění psaným a mluveným textům, nácvik základních mluvnických jevů (španělský slovesný systém, vzjádření záporu, užívání determinantů, předložek, vyjádření podmínky, subjuntivy apod.)

Osnova

Okruhy problémů: rozdíly mezi slovesy ser, estar, haber a jejich používání, užití determinantů, slovesný systém se zvláštním zřetelem na tvoření a užití časů, způsobů a neosobních slovesných tvarů v konfrontaci s češtinou, užívání předložek, syntaktické zvláštnosti španělské větné skladby a její odlišnosti od češtiny.Témata probíraná v jazykovém prosemináři jsou součástí zkoušky z Jazykového semináře II na konci 2. semestru.

Literatura

González Hermoso, A. (1996): Espańol lengua extranjera: Curso práctico 2, Edelsa, MadridGonzález Hermoso, A. (1996): Espańol lengua extranjera: Curso práctico 3, Edelsa, MadridMiranda Podadera, L. (1994): Gramática espańola, Editorial Hernando, Barcelona

Garant

doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.

Vyučující

Mgr. Milada Malá, Ph.D.