Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fonetika a fonologie španělštiny (SJIA006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJIA006 - Fonetika a fonologie španělštiny, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty se základy fonetiky a fonologie španělštiny. Přednáška je zaměřena na fonetický a fonologický systém španělštiny,intonaci, pravopis a nejnovější změny španělského pravopisu.Pozornost je věnována i specifickým rysům španělšiny americké. Praktickou částí hodin jsou španělské diktáty.

Osnova

Vokalický a konsonantický systém současné španělštiny.Segmentace souvislé promluvy - intonační struktury různých typů vět.Hlavní znaky výslovnosti španělštiny v Americe.Diktáty a korektivní cvičení.

Literatura

Alarcos Llorach, Emilio.: Fonología espańola, Gredos, Madrid, 1991Bartoš, L.: Úvod do fonetiky, fonologie a pravopisu španělštiny, Ostrava, 1999Čermák, Petr: Fonetika a fonologie současné španělštiny, Karolinum, Praha, 2005Quilis, A.: Tratado de fonología y fonética espańolas, Gredos, Madrid, 1993.

Garant

doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.

Vyučující

Mgr. Petr Stehlík, Ph.D.