Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Státní závěrečná zkouška magisterská (SJIIA116)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJIIA116 - Státní závěrečná zkouška magisterská, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Státní závěrečná zkouška je ústní- skládá se z dílčích oblastí* dějiny španělské a hispanoamerické literatury* teorie literatury* jazykovědné disciplíny;Další její nedílnou součástí je obhajoba diplomové práce,která musí předcházet.SZK má prokázat- schopnost studenta* pojednat zadanou odbornou problematiku* reagovat v diskusi a věcně argumentovat* prokázat znalosti literatury a ostatních zdrojů a umět je použít v odborné polemice* ...- znalosti studenta* faktografické* základních a pokročilých metodologií v oboru* odborné literatury* ...- dovednosti studenta* formulovat teze a tvrzení a argumentačně je podpořit* komponovat přehledový a jasně strukturovaný výklad zadanéproblematiky* kriticky pracovat s odbornou literaturou

Osnova

1. Obhajoba magisterské diplomové práce.2. komisionální zkouška- z dějin španělské a hispanoamerické literatury- z teorie literatury- z jazykovědných disciplín

Literatura

Estébanez Calderón, Demetrio, Diccionario de términos literarios, Madrid, Alianza Editorial, 1999.Oviedo, José Miguel, Historia de la literatura hispanoamericana. Tomo I - IV. Madrid, Alianza Editorial 1998-2005.Cano, R. (coord.) (2004): Historia de la lengua espaňola. Barcelona, Ariel.Alborg, Juan, Luis, Historia de la literatura espanola. Tomo I - V. Madrid, Gredos.Bosque, I., V. Demonte (eds.) (1999): Gramática descriptiva de la lengua espaňola, Madrid, Espasa-Calpe.

Požadavky

Absolutorium předepsaných povinných předmětu v magisterském studijním cyklu, dosažení předepsaného počtu kreditů, odevzdání magistreské diplomové nebo oborové práce.

Garant

doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.

Vyučující

Mgr. Athena Alchazidu, Ph.D.doc. José Luis Bellón Aguilera, PhD.doc. Mgr. Ivo Buzek, Ph.D.doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.Mgr. Petr Stehlík, Ph.D.Mgr. Monika Strmisková, Ph.D.Mgr. Daniel Vázquez Touriňo, Ph.D.