Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový didaktický seminář B (SJIIB961)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJIIB961 - Diplomový didaktický seminář B, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs je určen posluchačům, kteří absolvovali přednášky z obecné didaktiky, pedagogiky a psychologie a chtějí se v budoucnu věnovat výuce španělského jazyka na různých typech škol. V průběhu kursu se studenti seznámí se základními pojmy a problematikou lingvodidaktiky a současnými metodami výuky španělštiny na různých typech škol.

Osnova

Je určena posluchačům, kteří chtějí získat učitelskou způsobilost. Zabývá se především těmito okruhy:1) Didaktické a metodické principy výuky CJ a její cíle.2) Jazykové prostředky z didaktického hlediska a materiální didaktické prostředky.3) Řečové dovednosti a jejich nácvik.4) Typy, struktura a organizační formy vyučovací hodiny.5) Aktivizace žáků, aktualizace učiva. Práce s učebnicí.6) Seznámení s různými metodami výuky ŠP a jejich učebnicemi.7) Audiovizuální pomůcky a práce s nimi. Jazyková laboratoř.8) Práce s autentickými materiály a jazykové hry ve výuce.9) Kontrola, zkoušení a hodnocení.10) Vývoj metodických směrů ve výuce CJ.

Literatura

CHODĚRA, Radomír a Lumír RIES. Výuka cizích jazyků na prahu nového století. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita - Pedagogická fakulta, 1999. 163 s. ISBN 80-7042-157-6. infoCHODĚRA, Radomír. Moderní výuka cizích jazyků : didaktika cizích jazyků jako vědní obor. Praha: Apra, 1993. 135 s. ISBN 9999001971. infoHENDRICH, Josef. Didaktika cizích jazyků [Hendrich, 1988]. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1988. 498 s. infoFUCHSOVÁ, Dana. Bilingvismus a výuka cizích jazyků. Edited by Vladimír Jůva. 1983. 78 s. infoJELÍNEK, Stanislav. Metodické problémy vyučování cizím jazykům [Jelínek, 1976]. Vyd. 1. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1976. 219 s. info

Požadavky

SJIIB901 Didaktika španělštiny I && SJIA029 Souborná zkouška || SJIA032 Bakalářská zkouška Součást Učitelství pro střední školy.

Garant

Mgr. Milada Malá, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Milada Malá, Ph.D.