Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Společnost a kultura Španělska II (SJPRB009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SJPRB009 - Společnost a kultura Španělska II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Jedná se o předmět, který bezprostředně navazuje na předmět Společnost a kultura I a i v tomto případě se u studentů předpokládá, že již mají základní povědomí o geografickém profilu Španělska, získané v rámci předchozího studia. Cílem kurzu je poskytnout studentům širší vhled do problematiky a seznámit je blíže s kulturou a reáliemi jednotlivých oblastí, s přihlédnutím k vývoji španělské společnosti ve 20. století. Znalost španělských reálií a kultury tvoří nedílnou součást základního všeobecného přehledu, jelikož sehrává klíčovou úlohu při orientaci v daném jazykovém prostředí a umožňuje snáze pochopit a správně interpretovat některé mimojazykové skutečnosti. Zejména důležitá je znalost reálií pro studenta, který se v budoucnu chce věnovat dráze překladatele.

Osnova

1. Asturie2. Baskicko3. Galicie4. Kantábrie5. Kastilie6. Extremadura7. Andalusie8. Murcie9. Kanárské ostrovy

Literatura

López, José-Vidal El Estado de las Autonomías: regionalismos y nacionalismos en la historia de España. Madrid, Actas, 2002Juana, Jesús de, Prada, Julio, Historia contemporánea de Galicia,Barcelona: Ariel, 2005Chamorro Durán, Todas las voces: Curso de cultura y civilización. Madrid:Difusión, 2010.Quesada Marco, Sebastián, Curso de civilización española, Madrid:SGEL, 2008.Olcina Antonio, Geografía de España, Barcelona: Ariel, 2001.

Garant

doc. PhDr. Eva Lukavská, CSc.

Vyučující

Mgr. Athena Alchazidu, Ph.D.Mgr. Cristina Rodríguez GarcíaMgr. David Utrera Domínguez