Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psaní textů II (SKANSI_12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SKANSI_12 - Psaní textů II, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz Psaní textů II bezprostředně navazuje na předmět Psaní textů I. Zaměří se především na rozvíjení a upevnění písemných dovedností a jejich praktickou aplikaci. Důležité místo zaujímá práce s autentickými náročnějšími texty: novinovými články, rozhlasovými a jinými nahrávkami, videozáznamy. V písemném projevu se pozornost zaměří na výrazovou bohatost v náročnějších situacích (argumentace, obhajoba vlastního stanoviska etc.).Předpokládaná úroveň jazykových dovedností studenta po úspěšném absolvování předmětu podle evropského referenčního rámce pro jazyky: A2.

Osnova

ResorBoendeSkolaArbete

Literatura

Malmström, Sten; Györki, Iréne; Sjögren, Peter A. Bonniers svenska ordbok : [modern svensk standardordbok, nya ord, främmande ord, facktermer, fraser och uttryck. Stockholm 2004, Bonnier. (ISBN: 91-0-010395-0)Hanzlová, Zdena. Česko-švédský slovník. Praha 1999, Vikinga.Cerú, Eva. Mina tankar – mina språk. Svenska som andraspråk i klassrummet. Natur och Kultur1993.Hanzlová, Zdena. Švédsko-český slovník. Praha 2000, Vikinga.Svenska datatermgruppen: http://www.nada.kth.se/dataterm/

Garant

Mgr. Agneta Ch. Alarka Kempe

Vyučující

Therés Elin Margareta JohanssonMgr. Agneta Ch. Alarka Kempe