Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomický přehled (SKANSI_16)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SKANSI_16 - Ekonomický přehled, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základním smyslem předmětu je seznámit studenty s podstatou národohospodářských systémů skandinávských států (akcentuace státu jako silného hráče na trhu). Budou představena některá z tradičních průmyslových odvětví včetně hlavních podniků působících v daném segmentu. Probrána bude i monetární politika, zejména v návaznosti na zapojení některých států do EMU (Finsko), státy stojící mimo něj (Island, Norsko), jakož i státy se silnou vazbou na EMU ponechávající si však zatím národní měny (Dánsko, Švédsko). Jedním z cílů předmětu bude také řešení některých praktických otázek, které souvisejí s osobní ekonomií každého studenta („myšlením k bohatství“).

Osnova

1. Stručná charakteristika skandinávských ekonomických systémů a jejich zvláštnosti,2. Tradiční odvětví národního hospodářství a představení nejúspěšnějších podniků,3. Inovace a IT – nejsilnější zbraně Skandinávie,4. Skandinávie a euro5. Jak mohu dosáhnout finanční svobody a nezávislosti? Myšlením k bohatství!

Garant

JUDr. Jaroslav Knot, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Eva Karin Maria Ch. AlmMgr. Agneta Ch. Alarka KempeJUDr. Jaroslav Knot, Ph.D.Mgr. Agneta Ch. Alarka KempeIng. Lucie KlimentováMgr. et Mgr. Eliška Straková