Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Švédská gramatika v praxi I (SKANSI_21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SKANSI_21 - Švédská gramatika v praxi I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je, aby studenti získali schopnost uplatňovat pravidla švédské gramatiky jak ve volné, tak ve formální produkci. Kurz je zameřen na základní a frekventované gramatické prvky, jež jsou typické především pro běžnou jazykovou praxi.

Osnova

1. Zkracování vět2. Slovesa s částicí3. Časová souslednost4. Slovosled5. Gramatika médií: slang a anglicismy ve švédštině

Literatura

Kalmström, Kate. Svensk grammatik och ordbildning : för undervisning i svenska som andraspråk. 1. uppl. : - Malmö 1993, Gleerup. (ISBN: 91-40-61440-9)Josefsson, G. Svensk universitetsgrammatik för nybörjare. 2001, Studentlitteratur.Josefsson, G. Svensk universitetsgrammatik för nybörjare. Övningar med facit och kommentarer. 2001, Studentlitteratur.Språkriktighetsboken: Svenska språknämnden (ed.) – Stockholm. Norstedts Akademiska Förlag, 2005. (výběr) (ISBN: 91-7227-381-X)

Garant

Mgr. Agneta Ch. Alarka Kempe

Vyučující

Mgr. Agneta Ch. Alarka KempeMgr. et Mgr. Eliška Straková