Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Písemná jazyková prezentace I (SKANSI_22)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SKANSI_22 - Písemná jazyková prezentace I, Filozofická fakulta, Masarykova univerzita (MU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurz Písemná jazyková prezentace I navazuje na relevantní kurzy prvního ročníku. Kurz je zaměřen na osvojení základních prvků náročnější samostatné písemné prezentace. Důležité místo zaujímá práce s autentickými náročnějšími texty: novinovými články, rozhlasovými a jinými nahrávkami, videozáznamy.

Osnova

1. Vzdělávání ve Švédsku a v České republice: Diskuse o sociální situaci studentů v obou zemích2. Zaměstnání: Písemná žádost o práci (CV, motivační dopis)3. Sociální stát: Esej na téma Nižší daně a větší samostatnost, nebo vyšší daně a větší závislost?4. Kdo je zodpovědný za mé peníze? Úvaha o výdajích a příjmech5. Švédské výrobky v České republice: Písemné pojednání o zkušenostech s produkcí švédských firem6. Moderní švédská společnost v literatuře

Literatura

Abelin, Åsa; Allén, Sture. Svensk ordbok [100 000 ord och fraser]. Göteborgs universitet. Institutionen för språkvetenskaplig databehandling 3., rev. uppl., Stockholm 1999, Norstedts ordbok. (ISBN: 91-7227-155-8)Blomqvist, Hans; Swedenborg, Lillemor. Ord för ord, [Norstedts svenska synonymordbok]. 4. uppl., Stockholm 1999, Norstedts ordbok. (ISBN: 91-7227-098-5)Strömquist, Siv. Skrivboken: skrivprocess, skrivråd och skrivstrategier, 4. uppl., Malmö 2000. Gleerup. (ISBN: 91-40-63411-6)Hanzlová, Zdena. Česko-švédský slovník, Praha 1999, Vikinga.Svenska datatermgruppen: http://www.nada.kth.se/dataterm/Hanzlová, Zdena. Švédsko-český slovník, Praha 2000, Vikinga.

Garant

Mgr. Agneta Ch. Alarka Kempe

Vyučující

Mgr. Agneta Ch. Alarka KempeMgr. et Mgr. Eliška Straková